Direktlänk till inlägg 2 augusti 2009
Inte fullt så konstigt som det låter ;)
Det blir ca 8-9 burgare ( och 6 "bröd"
Burgare:
1kg blandfärs
2 ägg
ca 1 dl grädde
salt, svartpeppar, "pasta rossa"
Blanda ihop och forma stora bollar som sedan plattas till i stekpannan. Stek i ordentligt med smör.
"Bröd"- 6 plättar (räcker till 4 hamburgare):
4 ägg
4 msk majonnäs
4 dl grovriven ost (mild men inte mager!)
4 tsk krossade linfrön
2 tsk Fiberhusk (finns på både Ica och Coop)
ev. sesamfrön
Blanda ihop och klicka ut på bakplåtspappersklädd plåt i lagom storlek. Sprinkla eventuellt sesamfrön på några. Ställ in i ugnen på 250 grader och vänta tills plättarna fått fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna. Dela två av dem på ledden så det blir fyra "lock".
Dressing:
creme fraiche
tomatpuré
salt, peppar, kebabkrydda
Servera med sallad, lökringar, tomat, gurka och bygg en rejäl burgare (satsa ordentligt på burgare nummer ett, chansen är stor att man inte orkar fler...)
//Tanten
2 stora omeletter: Några nävar styckfryst spenat smör att steka i Vispa samman: 4ägg 4msk grädde salt, svart- och vitpeppar, muskot Fräs hälften av spenaten i smör tills den har tinat/börjar få färg. Häll på hälften av ome...
(Vi låtsas inte om att jag inte bloggat här på ett halvår...) 500g köttfärs 1 liten gul lök, finhackad ½ squash, tärnad 1 röd spetspaprika, tärnad 4-5 färska champinjoner, tärnad 4dl creme fraiche 1dl grädde 1 pkt Icas färs...
Yes! Idag blir det moussaka!! Återkommer om den. Frukost: Omelett på 2ägg o grädde 5 baconskivor 1 rejäl klick färskost Mellanmål: Gräddmjölk Några matskedar jordnötssmör //Tanten ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|