Direktlänk till inlägg 31 augusti 2010
Det här receptet kommer från "Kokbok: GI-Noll!" av Sten Sture Skaldeman.
Vi testade det häromdan och det var såå gott!
1knippe färsk grön sparris
300g laxfilé
salt o peppar
2 ägg
2dl vispgrädde
1knippe hackad gräslök (eller fryst) ca ½dl
1-2dl riven ost
Koka sparrisen 5 minuter i lätt saltat vatten och låt rinna av.
Skär laxen i ½cm breda skivor.
Smörj en form och varva lax och sparris (jag delade sparrisen i typ tre delar eftersom det var lättare att fördela i formen). Salta och peppra.
Vispa samman ägg, grädde, gräslök och ost. Häll över.
Grädda i 200 grader i 30min.
//Tanten
2 stora omeletter: Några nävar styckfryst spenat smör att steka i Vispa samman: 4ägg 4msk grädde salt, svart- och vitpeppar, muskot Fräs hälften av spenaten i smör tills den har tinat/börjar få färg. Häll på hälften av ome...
(Vi låtsas inte om att jag inte bloggat här på ett halvår...) 500g köttfärs 1 liten gul lök, finhackad ½ squash, tärnad 1 röd spetspaprika, tärnad 4-5 färska champinjoner, tärnad 4dl creme fraiche 1dl grädde 1 pkt Icas färs...
Yes! Idag blir det moussaka!! Återkommer om den. Frukost: Omelett på 2ägg o grädde 5 baconskivor 1 rejäl klick färskost Mellanmål: Gräddmjölk Några matskedar jordnötssmör //Tanten ...
Idag hade jag ett mer normalt matintag... Frukost: Wasa Fiber Plus m hyvlat smör, ost, osötad hushållsmedwurst & Cantadou vitlök o örter Tebalja med grädde o mjölk Mellanmål: Te Middag: 4 fläskfärsbiffar jag hittade i fr...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|