Direktlänk till inlägg 31 oktober 2009
Fick för mig att jag ville testa nåt säsongsanknytet och fixade hem butternut squash (Tack mamma!) till provlagning. Ville ha nåt orangefärgat till Halloween och starkare färg får man leta efter!
3-4 port.
800g grytbitar av fläskkött
500g butternut-pumpa (vintersquash), urkärnad, skalad och tärnad
1 liten gul lök, hackad
4-5 färska champinjoner, skivade
2,5 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
2msk ajvar relish (Icas starka har lågt kolhydratvärde)
Smör till stekning
Salt o peppar
Fräs köttet i smör, krydda och lägg undan när det är klart (håll det varmt med folie).
Fräs pumpan med löken i smör, krydda o salta och fräs tills pumpan mjuknat (ungefär samma konsistens som kokt potatis). Lägg i svampinjonerna och låt fräsa med en stund.
Häll i creme fraiche och grädde. Krydda med ajvar för färg och smak och smaka av med salt och peppar.
Servera med sallad.
Kusligt gott
//Tanten
2 stora omeletter: Några nävar styckfryst spenat smör att steka i Vispa samman: 4ägg 4msk grädde salt, svart- och vitpeppar, muskot Fräs hälften av spenaten i smör tills den har tinat/börjar få färg. Häll på hälften av ome...
(Vi låtsas inte om att jag inte bloggat här på ett halvår...) 500g köttfärs 1 liten gul lök, finhackad ½ squash, tärnad 1 röd spetspaprika, tärnad 4-5 färska champinjoner, tärnad 4dl creme fraiche 1dl grädde 1 pkt Icas färs...
Yes! Idag blir det moussaka!! Återkommer om den. Frukost: Omelett på 2ägg o grädde 5 baconskivor 1 rejäl klick färskost Mellanmål: Gräddmjölk Några matskedar jordnötssmör //Tanten ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|