Direktlänk till inlägg 23 oktober 2009
Det här är en stor laddning som passar när man är flera eller lämnar ett par luncher.
1 paprika
1 gul lök
½ squash
1 liten burk skivade champinjoner
1 pkt bacon
6 kycklingfiléer
5 ägg
5 dl grädde
100g färskost med smak (gärna nån form av tomat)
salt, 5peppar, roasted garlic & pepper, pasta rossa, lite oregano
ost (riven eller hyvlad)
Hacka paprikan, löken och squashen och sprid ut i en hyfsat stor ugnsform. Fördela champinjonerna.
Tärna kycklingen och klipp baconet i mindre bitar och fräs i omgångar (baconet kan slängas i när kycklingen nästan är klar), krydda efter smak. Fördela i formen.
Blanda ägg, grädde, färskost, salt, peppar o oregano. Häll över.
Hyvla över ost (eller riv om du orkar) och släng in i ugnen ca 25 min i 225 grader.
Servera med sallad och tsatsiki;
mezeyoghurt
creme fraiche
gurka
vitlök
salt o peppar
//Tanten
2 stora omeletter: Några nävar styckfryst spenat smör att steka i Vispa samman: 4ägg 4msk grädde salt, svart- och vitpeppar, muskot Fräs hälften av spenaten i smör tills den har tinat/börjar få färg. Häll på hälften av ome...
(Vi låtsas inte om att jag inte bloggat här på ett halvår...) 500g köttfärs 1 liten gul lök, finhackad ½ squash, tärnad 1 röd spetspaprika, tärnad 4-5 färska champinjoner, tärnad 4dl creme fraiche 1dl grädde 1 pkt Icas färs...
Yes! Idag blir det moussaka!! Återkommer om den. Frukost: Omelett på 2ägg o grädde 5 baconskivor 1 rejäl klick färskost Mellanmål: Gräddmjölk Några matskedar jordnötssmör //Tanten ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|