Direktlänk till inlägg 10 september 2009
Vi har precis vräkt i oss dagens middag innan Mikaela skulle iväg. Och vad bestod då den av?
Jo;
350g nötkött (typ grytbitar el. likn.), strimlad
1 gul lök, strimlad
1-1½ dl creme fraiche
2 dl grädde
1msk ljus ekologisk soja
1 tärning Knorr Organic Beef Buillon
salt, peppar o timjan
Blomkålsmos:
1 påse fryst blomkål (snabbtining: koka upp vatten med vattenkokare, häll över blomkålen och låt stå ett par minuter innan vattnet silas bort)
2 dl grädde
1 dl philadelphiaost
salt, peppar o muskot
Häll blomkålen i en kastrull och grädde över. Det ser alldeles för lite ut men grädden räcker! Låt blomkålen koka sönder och grädden koka nästan helt bort. Rör i osten det allra sista. Krydda.
Medan moset kokar ihop; fräs löken i smör och ha i köttet. När köttet fått färg men fortfarande är lite blodigt hälls creme fraiche, grädde, soja och kryddor i. Låt puttra ihop.
Häll köttgrytan i en smal, avlång ugnsforn med rätt så hög kant och klicka över moset tills köttgrytan täcks. Täck med ost/rivost och gratinera som hastigast.
//Tanten
2 stora omeletter: Några nävar styckfryst spenat smör att steka i Vispa samman: 4ägg 4msk grädde salt, svart- och vitpeppar, muskot Fräs hälften av spenaten i smör tills den har tinat/börjar få färg. Häll på hälften av ome...
(Vi låtsas inte om att jag inte bloggat här på ett halvår...) 500g köttfärs 1 liten gul lök, finhackad ½ squash, tärnad 1 röd spetspaprika, tärnad 4-5 färska champinjoner, tärnad 4dl creme fraiche 1dl grädde 1 pkt Icas färs...
Yes! Idag blir det moussaka!! Återkommer om den. Frukost: Omelett på 2ägg o grädde 5 baconskivor 1 rejäl klick färskost Mellanmål: Gräddmjölk Några matskedar jordnötssmör //Tanten ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 |
|||||||
|