Direktlänk till inlägg 10 september 2009

Biffpaj

Av Tant Ulsa - 10 september 2009 17:37


Vi har precis vräkt i oss dagens middag innan Mikaela skulle iväg. Och vad bestod då den av?


Jo;


350g nötkött (typ grytbitar el. likn.), strimlad

1 gul lök, strimlad

1-1½ dl creme fraiche

2 dl grädde

1msk ljus ekologisk soja

1 tärning Knorr Organic Beef Buillon

salt, peppar o timjan


Blomkålsmos:

1 påse fryst blomkål (snabbtining: koka upp vatten med vattenkokare, häll över blomkålen och låt stå ett par minuter innan vattnet silas bort)

2 dl grädde

1 dl philadelphiaost

salt, peppar o muskot


Häll blomkålen i en kastrull och grädde över. Det ser alldeles för lite ut men grädden räcker! Låt blomkålen koka sönder och grädden koka nästan helt bort. Rör i osten det allra sista. Krydda.


Medan moset kokar ihop; fräs löken i smör och ha i köttet. När köttet fått färg men fortfarande är lite blodigt hälls creme fraiche, grädde, soja och kryddor i. Låt puttra ihop.


Häll köttgrytan i en smal, avlång ugnsforn med rätt så hög kant och klicka över moset tills köttgrytan täcks. Täck med ost/rivost och gratinera som hastigast.


//Tanten

 
 
Ingen bild

Syrran Susanne

11 september 2009 09:33

Det låter helt ljuvligt.Men tror du att Hanna och Josefine äter det?

 
Ingen bild

Mikaela

11 september 2009 13:06

Hej Susanne!

Ungarna gillar väl broccoli? Och gör dom inte det, säg bara att det är potatismos med kryddor i.
Vi får väl provlaga den nån dag så kan vi lura i dom! *S*

 
Ingen bild

Syrran Susanne

21 september 2009 15:43

Hade det varit blomkål hade en unge ätit, men broccoli nja.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Ulsa - 14 april 2014 17:18


Nä, jag tänker inte låtsas att NU minsann tar jag upp den här bloggen på allvar igen. Passade ändå på att ändra titeln eftersom vi inte bara äter LCHF längre. I grunden absolut, eftersom vi båda mår bäst på den kosten, men vi har släppt lite på tygla...

Av Tant Ulsa - 31 augusti 2010 12:34


  Det här receptet kommer från "Kokbok: GI-Noll!" av Sten Sture Skaldeman. Vi testade det häromdan och det var såå gott!   1knippe färsk grön sparris 300g laxfilé salt o peppar 2 ägg 2dl vispgrädde 1knippe hackad gräslök (eller f...

Av Tant Ulsa - 9 augusti 2010 10:36

2 stora omeletter: Några nävar styckfryst spenat smör att steka i Vispa samman:   4ägg   4msk grädde   salt, svart- och vitpeppar, muskot Fräs hälften av spenaten i smör tills den har tinat/börjar få färg. Häll på hälften av ome...

Av Tant Ulsa - 9 augusti 2010 10:30

   (Vi låtsas inte om att jag inte bloggat här på ett halvår...) 500g köttfärs 1 liten gul lök, finhackad ½ squash, tärnad 1 röd spetspaprika, tärnad 4-5 färska champinjoner, tärnad 4dl creme fraiche 1dl grädde 1 pkt Icas färs...

Av Tant Ulsa - 13 februari 2010 14:57

  Yes! Idag blir det moussaka!! Återkommer om den.   Frukost: Omelett på 2ägg o grädde 5 baconskivor 1 rejäl klick färskost   Mellanmål: Gräddmjölk Några matskedar jordnötssmör   //Tanten ...

Presentation

Sedan januari 2009 har LCHF, (LowCarbHighFat), varit en del av våra liv och nu vill kocken här hemma, TantUlsa, dela med sig av sina tips och recept!

Håll till godo!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards