Senaste inläggen
...matbloggande på sistone, mest för att det blivit mycket underliga "maträtter" här hemma i form av vad-man-hittar-i-kylskåpet-för-dagen-mat...
Tänkte bjuda på två lax-recept eftersom det är så gott
Och i julbloggen finns recept på äggost.
//Tanten
2 laxfiléer
Broccoli (ca 400g)
Salt o peppar
3dl riven ost
2 ägg
1dl majonnäs
Lägg lax och broccoli i en ugnsform. Salta och peppra. Vispa ihop de övriga ingredienserna och bred ut över. Ställ i ugnen (225 grader) i 20-25 minuter.
//Tanten
1 burk/pkt krossade tomater
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
70g (1 påse) ruccola (el. babyspenat)
Smör
Salt o peppar
2 laxfiléer
Rivost
Fräs gul lök och vitlök i smör i en kastrull. Häll i krossade tomater och låt koka upp. Stek under tiden laxfiléerna. Lägg i ruccolan i tomatröran och låt den ”vissna”. Lägg laxen i en ugnsform och bred ut tomatröran över. Toppa med rivost och gratinera.
Jättegott och snabbt!
//Tanten
2-3 kycklingfiléer skurna på längden
Stek i smör, krydda med salt o peppar och ta undan.
1 liten rödlök, hackad
6 färska champinjoner, skivade
100g Creme Bonjour Örtagård
2,5dl creme fraiche
1,5-2dl grädde
salt o peppar
Stek lök och champinjoner tills de fått trevlig färg. Klicka i ost, fraiche och häll på grädde. Krydda och låt puttra ihop. Lägg i kycklingen och låt allt bli varmt och gott.
Servera med sallad.
//Tanten
Fick för mig att jag ville testa nåt säsongsanknytet och fixade hem butternut squash (Tack mamma!) till provlagning. Ville ha nåt orangefärgat till Halloween och starkare färg får man leta efter!
3-4 port.
800g grytbitar av fläskkött
500g butternut-pumpa (vintersquash), urkärnad, skalad och tärnad
1 liten gul lök, hackad
4-5 färska champinjoner, skivade
2,5 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
2msk ajvar relish (Icas starka har lågt kolhydratvärde)
Smör till stekning
Salt o peppar
Fräs köttet i smör, krydda och lägg undan när det är klart (håll det varmt med folie).
Fräs pumpan med löken i smör, krydda o salta och fräs tills pumpan mjuknat (ungefär samma konsistens som kokt potatis). Lägg i svampinjonerna och låt fräsa med en stund.
Häll i creme fraiche och grädde. Krydda med ajvar för färg och smak och smaka av med salt och peppar.
Servera med sallad.
Kusligt gott
//Tanten
Det här är en stor laddning som passar när man är flera eller lämnar ett par luncher.
1 paprika
1 gul lök
½ squash
1 liten burk skivade champinjoner
1 pkt bacon
6 kycklingfiléer
5 ägg
5 dl grädde
100g färskost med smak (gärna nån form av tomat)
salt, 5peppar, roasted garlic & pepper, pasta rossa, lite oregano
ost (riven eller hyvlad)
Hacka paprikan, löken och squashen och sprid ut i en hyfsat stor ugnsform. Fördela champinjonerna.
Tärna kycklingen och klipp baconet i mindre bitar och fräs i omgångar (baconet kan slängas i när kycklingen nästan är klar), krydda efter smak. Fördela i formen.
Blanda ägg, grädde, färskost, salt, peppar o oregano. Häll över.
Hyvla över ost (eller riv om du orkar) och släng in i ugnen ca 25 min i 225 grader.
Servera med sallad och tsatsiki;
mezeyoghurt
creme fraiche
gurka
vitlök
salt o peppar
//Tanten
Läs artikeln i aftonbladet, tänk att det krävs forskning för att förstå att naturliga produkter är bra för oss... *suck*
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/karinahlborg/article5884827.ab
Ibland blir man lite småhungrig för att det är långt till nästa måltid och man orkar inte alltid anstränga sig eller så är det helt enkelt tomt i kylskåpet
Jag har ju den enligt somliga äckliga vanan att blanda mjölk med grädde (ungefär en fjärdedel-tredjedel grädde) och till detta äter jag en sked jordnötssmör. Det får inte vara vilket som helst bara, inga konstiga tillsatser, inte för högt kolhydratsantal (helst inte högre än 5g/100g, 5% alltså, men absolut inte över 10!) åsså helst ekologiskt!
Detta äter jag, det finns ett i samma serie som är ännu bättre (tror jag) men detta är vad som finns hemma:
Smaskens med gräddmjölk till
//Tanten
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|