Senaste inläggen

Av Tant Ulsa - 2 augusti 2009 11:43


Inte fullt så konstigt som det låter ;)


Det blir ca 8-9 burgare ( och 6 "bröd"


Burgare: 

1kg blandfärs

2 ägg

ca 1 dl grädde

salt, svartpeppar, "pasta rossa"

Blanda ihop och forma stora bollar som sedan plattas till i stekpannan. Stek i ordentligt med smör.


"Bröd"- 6 plättar (räcker till 4 hamburgare):

4 ägg

4 msk majonnäs

4 dl grovriven ost (mild men inte mager!)

4 tsk krossade linfrön

2 tsk Fiberhusk (finns på både Ica och Coop)

ev. sesamfrön

Blanda ihop och klicka ut på bakplåtspappersklädd plåt i lagom storlek. Sprinkla eventuellt sesamfrön på några. Ställ in i ugnen på 250 grader och vänta tills plättarna fått fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna. Dela två av dem på ledden så det blir fyra "lock".


Dressing:

creme fraiche

tomatpuré

salt, peppar, kebabkrydda 


Servera med sallad, lökringar, tomat, gurka och bygg en rejäl burgare (satsa ordentligt på burgare nummer ett, chansen är stor att man inte orkar fler...)


//Tanten



Av Tant Ulsa - 28 juli 2009 22:41


kycklingfilé

smör

gul lök

squash

paprika

grädde

röd currypaste

ekologisk KRAV-märkt ljus soja

kryddor (kebabkrydda, roasted garlic pepper, svartpeppar, salt)


Strimla kycklingen och fräs i smör, krydda med svartpeppar, kebabkrydda och salt. Hacka lök, squash och paprika och släng i när kycklingen börjar bli klar. Rör i currypasten (inte för mycket, är väldigt starkt!) och häll på grädde så det täcker. Ha i lite soja och krydda med kebabkrydda och vitlökspeppar. Låt puttra ihop till krämig sås.

Servera med sallad och creme fraiche.


//Tanten

Av Tant Ulsa - 28 juli 2009 22:34


köttfärs

gul lök

squash

paprika

bacon

smör

ägg

grädde

kryddor (kebabkrydda, svartpeppar, salt, oregano)

rivost


Stek köttfärsen i smör. Sprid ut i ugnsform. Hacka löken, paprikan och squashen och sprid ut. Klipp baconet och sprid ut.

Blanda lika många ägg som deciliter grädde, salta och peppra och blanda i torkad oregano. Häll över det andra och strö till sist rikligt med rivost över allt. Ställ in i mitten av ugnen på 225 grader tills den fått fin färg.

Servera med sallad.


//Tanten

Av Tant Ulsa - 27 juli 2009 12:13


...eller vad man nu ska kalla det ;) Det här åt vi igår:


smör 

skinkschnitzel (eller annat fläskkött)

rödlök

grädde

Knorr Organic Beef Buillon

rosépeppar

salt

kebabkrydda

rosmarin

salvia


Strimla köttet och fräs i ordentligt med smör. Hacka löken och släng i innan köttet är helt klart. När vätskan runt om börjar försvinna, häll på grädde så det täcks och simmar runt ordentligt. Smula i buljong och krydda efter smak. Låt småputtra till önskad konsistens (det ser blaskigt ut i hundra år men sen går det jättefort att bli tjockt). Till detta serverades osttärningar, en rejäl klick creme fraiche och hade jag haft nån hade det även blivit en blandad sallad till ;)


//Tanten

Av Tant Ulsa - 25 juli 2009 11:09


Lite så ser det ut ;)


Åt tacos i torsdags, eller i vårt fall taco-sallad. Alltså;

sallad

gurka

paprika

rödlök

oliver

(fetaost)

köttfärs (använd kryddblandning utan E621!!! eller egna kryddor)

massa rivost (inte den man köper färdigriven!)

  åsså mängder med vitlkökssås: mezeyoghurt blandad med creme fraiche, pressad vitlök, salt, svartpeppar och lite "chili explosion" el. liknande krydda


Igår blev det väldigt sent... åt lite rostbiff och ost med resterna av vitlökssåsen runt halv elva-snåret...


Middag idag ser icke-existerande ut ;) Omelett kanske?


Kan även tipsa om "vaniljyoghurt" till frukost dvs. mezeyoghurt (eller mild ekologisk yoghurt blandad med vispad grädde) blandad med äkta ekologiskt vaniljpulver. Supergott!


//Tanten

Av Tant Ulsa - 23 juli 2009 14:10


Erkänner utan knussel att jag fuskade igår ;)

Var på restaurang och åt grekisk sallad till förrätt (åt även lite av vitlöksbrödet)och entrecôte med whiskysås och bakpotatis till huvudrätt. Åt visserligen bara en tredejedel av potatisen men det är fusk ändå! ;)


Idag blev det den vanliga frukosten men utan färskost för den var slut och nyss åt jag lunch bestående av en kycklingfilé, fetaost och resten av såsen vi hade till fisken häromdan (creme fraiche, yoghurt, senap o kebabkrydda)


Middag? Eh...ja, det ska man ju också ha, men vad?


//Tanten

Av Tant Ulsa - 21 juli 2009 19:17


Ja, till middag blir det smörstekt rödspätta med kokt broccoli och så tänkte jag röra ihop en kall sås av creme fraiche, yoghurt, kryddor och gurka, nästan som tsatsiki fast utan vitlök =)


//Tanten

Av Tant Ulsa - 21 juli 2009 18:27


Ja, lunch är väl kanske synd att kalla det vid fyra-tiden =)

Kände i alla fall att jag var hungrig och eftersom det inte blir middag förrän framåt 21-tiden idag så blev det till att fixa "lunch".


En skål yoghurt (ekologisk naturell mild yoghurt fetthalt 3,8-4,5%) med müsli (kokosflingor, solroskärnor, linfrön o sesamfrön) åts på stående fot.


//Tanten

Presentation

Sedan januari 2009 har LCHF, (LowCarbHighFat), varit en del av våra liv och nu vill kocken här hemma, TantUlsa, dela med sig av sina tips och recept!

Håll till godo!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards